به گزارش خبرگزاری مهر، آیتالله سید هاشم حسینی بوشهری در جمع مدیرکل و معاونان اوقاف و امور خیریه استان قم اظهار کرد: پذیرش مسئولیت در نظام جمهوری اسلامی اهمیت زیادی دارد و سازمان اوقاف در این بین، ظرافت و دغدغهمندی بیشتری دارد.
وی افزود: نکاتی که توسط مدیرکل اوقاف استان قم بیان شد نشاندهنده دقت و اهمیتی است که در مسئله وقف و امور خیریه وجود دارد و قابل تقدیر است.
معاون جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان اینکه پرهیز از کلیشهها و روزمرگی در مدیریت امور مسئله مهمی است، گفت: اگر این رویه وجود داشته باشد و مدیران گرفتار کارهای تکراری شوند، قدرت خلاقیت و ارائه ایدههای نو را از دست میدهند.
وی ادامه داد: وقف سنت حسنه نبوی است و پیامبر اعظم(ص) در این زمینه پیشگام بودهاند و ائمه اطهار(ع) نیز همین رویه را ادامه دادند، چه بسیار گرهگشاییها که در طول تاریخ توسط وقف صورت گرفته و هر چند در سدههای بعدی، شاهد تضعیف وقف بودهایم اما رویشهای جدیدی را هم دیدهایم.
آیت الله حسینی بوشهری با اشاره به تلاش رضاخان برای از بین بردن وقف و عدم رعایت حقوق موقوفات عنوان کرد: مجموعه آن اقدامات موجب سلب اعتماد مردم به وقف شد و هنوز هم این اندیشه وجود دارد که برخی به دنبال وقف هستند ولی ارتباطی میان موقوفات و سازمان اوقاف نباشد بنابراین باید اعتمادسازی را در دستور کار قرار دهید.
استاد حوزه علمیه قم عنوان کرد: لازم است الگویی جامع و متناسب با زیرساختها و نیازها برای وقف در قم ایجاد شود همچنین استفاده از ظرفیت تبلیغی روحانیون در مناسبتهای گوناگون، میتواند دایره وقف را گستردهتر کند.
وی با اشاره به مشکلات اقتصادی روز گفت: اگر مساجد، حوزههای علمیه، مراکز آموزشی و دیگر نیازهای مردم از محل درآمد وقف اداره شوند، بسیاری از مشکلات حل خواهد شد چه بسا که در گذشته، زندگی طلاب و بسیاری دیگر از امور از محل موقوفات تأمین میشد.
آیت الله حسینی بوشهری خواستار تحولی بنیادین در روند افزایش تعداد موقوفات شد و افزود: نباید به املاک وقفی موجود بسنده کنیم یا اینکه فقط احیای موقوفات تصرف شده را در دستور کار قرار دهیم بلکه باید برنامههایی جامع برای توسعه فرهنگ وقف و تعداد رقبات داشته باشیم.
دبیر شورای عالی حوزههای علمیه کشور تصریح کرد: برگزاری جلسات همفکری با هدف همافزایی میان حوزه علمیه و مجموعه اوقاف میتواند زمینهساز افزایش تعداد موقوفات در سراسر کشور از جمله قم باشد.
وی با اشاره به اهمیت عمل بر اساس نیت واقفان گفت: لازم است درآمد و عواید موقوفات دقیقا بر اساس نیت واقفان هزینه شوند و قم باید از این منظور، الگو و نمونه باشد.
آیت الله حسینی بوشهری با بیان اینکه رعایت حقوق موقوفات، حقالناس است و متولیان وقف از جمله سازمان اوقاف باید در این زمینه دغدغهمند باشند خاطرنشان کرد: باید این فرهنگ را در جامعه نهادینه کرد که نمیتوان ذرهای از حقوق موقوفات عدول کرد وگرنه موجب ورود مال شبههناک و حرام در زندگی خواهد شد.
استاد حوزه علمیه قم افزود: امیدواریم در آینده نزدیک شاهد پیشرفت امور در دوره جدید مدیریت اوقاف استان قم باشیم و تحولی چشمگیر را در حوزه وقف شاهد باشیم.
شفافسازی در راستای افزایش اعتماد عمومی برنامه جدی سازمان اوقاف است
مدیرکل اوقاف استان قم نیز در این دیدار اظهار داشت: پرداختن به مسئله وقف و موقوفات، عرصه خطیری است و فعالیت در این زمینه اهمیت بسیار و در عین حال دشواریهای خاص خود را دارد.
حجتالاسلام عباس اسکندری افزود: دیدار با علما و اساتید برجسته حوزوی، با هدف استفاده از رهنمودهای آنها صورت میگیرد و این دیدار هم به همین دلیل در دستور کار قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه ائمه جمعه و اساتید برجسته حوزوی میتوانند با رهنمودهای خود در مجامع عمومی، اهمیت وقف را برای جامعه تشریح و تبیین کنند گفت: برخی افراد نگاه جامعی به مسئله وقف ندارند در حالیکه از نظر شرعی و قانونی، وقف و احیای موقوفات و رعایت حقوق آنها ضروری است.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قم ادامه داد: سازمان اوقاف مسئول اجرای امینانه نیت واقفان و امانتدار موقوفات است و باید برنامهای جامع برای این کار داشته باشد و مسئولان سازمان هم به دنبال همین مسئله هستند.
وی با بیان اینکه به دنبال خارج کردن همه موقوفات از حالت رکود و تبدیل آنها به سرمایههای مولد هستیم عنوان کرد: در شرایط حساسی قرار داریم و ایران اسلامی با فشارها و تحریمهای خارجی مواجه است، وقف میتواند در این اوضاع گوشهای از کار را بگیرد و بخشی از مشکلات را حل کند.
حجتالاسلام اسکندری با اشاره به تبلیغات سوء دشمنان علیه وقف و وجوهات شرعی گفت: تبلیغات برای دلسرد کردن مردم نسبت به اینگونه امور وجود دارد و از سوی دیگر برخی سوء تدبیرها هم بوده است بنابراین به دنبال شفافسازی همه فعالیتهای سازمان اوقاف هستیم تا اعتماد کامل به مجموعه اوقاف و مسئله وقف بازگردد و شاهد رونق بیشتر این سنت حسنه باشیم.
نظر شما